Du trenger:
5 sjampinjonger eller annen sopp i tynne skiver (jeg brukte aromasopp)
1 ss olivenolje
1/2 ss tamari eller soyasaus
2 squash, skrelte
1/2 pakke bladspinat, frisk
1 1/2 dl marinarasaus (oppskrift under)
1-2 avocadoer i skiver
1. Mariner soppen i tamari og olivenolje i ca.10 min. Fjern evt. overflødig væske med et kjøkkenpapir.
2.Skjær squashen i tynne skiver på langs. Bruk en ostehøvel eller lignende til dette.
3. Kjør spinaten i en hurtigmixer med litt vann slik at den blir en saus. Ha den over i en bolle til siden.
4. Dekk bunnen av en form eller fat med 2 ss marinarasaus og legg 1/3 av squashen oppå.
5. Dekk mmed 2 spiseskjeer saus og havparten av soppen.
6. Press soppen ned med en stekespade.
7. Legg deretter på 1/3 av squashen, halvparten av avocadoen og til slutt halvparten av spinaten. Press alt ned med stekespaden.
8. Legg på resten av squashen og sausen. Dekk med resten av spinaten, avocadoen og til slutt soppen.
Marinarasaus:
2 tomater, i biter
5-6 soltørkede tomater
1/2 rød paprika
2 ts olivenolje
1ss frisk basilikum eller 1 ts tørket
1 ts tørket oregano
salt etter smak
hvitløk og kajennepepper etter smak
Kjør alt i en food processor eller hurtigmikser. Holder seg i 3 dager i kjøleskapet i en tett boks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar