Denne oppskriften er fra http://mjuuugly.blogg.no/raw_food.html
Oppskriften:
♦ 2 mellomstore rødbeter
♦ 1 gulerot
♦ 2 biter blomkål / eller en ekstra gulerot (Jeg brukte en grønn paprika i stedet)
♦ 2 store fedd hvitløk
♦ 1/6 løk
♦ 2 store ss linfrø / kan byttes ut med andre frø
♦ 2 store ss chiafrø / kan byttes ut med andre frø (jeg brukte solsikkefrø)
♦ 2 store ss hampfrø/uten skall / kan byttes ut med andre frø (jeg brukte hempfrø med skall)
♦ Himalayasalt, grovmalt pepper
♦ Gresskarkjerner til å strø oppå
Du kan legge frøene litt i bløt om du vil (i ca. 3 timer). Bland alt i en blender. Spre massen utover et bakebrett (eller på paraplexpapir/bakepapir om du har dehydrator). Skjær opp før de tørkes for å gjøre det lettere å knekke de opp i passelig størrelse når de har tørket. Tørkes i ovnen på 50 grader med døren på gløtt i (hold deg fast) 15-20 timer! (Eller i dehydrator om du har).
Oppskriften:
♦ 2 mellomstore rødbeter
♦ 1 gulerot
♦ 2 biter blomkål / eller en ekstra gulerot (Jeg brukte en grønn paprika i stedet)
♦ 2 store fedd hvitløk
♦ 1/6 løk
♦ 2 store ss linfrø / kan byttes ut med andre frø
♦ 2 store ss chiafrø / kan byttes ut med andre frø (jeg brukte solsikkefrø)
♦ 2 store ss hampfrø/uten skall / kan byttes ut med andre frø (jeg brukte hempfrø med skall)
♦ Himalayasalt, grovmalt pepper
♦ Gresskarkjerner til å strø oppå
Du kan legge frøene litt i bløt om du vil (i ca. 3 timer). Bland alt i en blender. Spre massen utover et bakebrett (eller på paraplexpapir/bakepapir om du har dehydrator). Skjær opp før de tørkes for å gjøre det lettere å knekke de opp i passelig størrelse når de har tørket. Tørkes i ovnen på 50 grader med døren på gløtt i (hold deg fast) 15-20 timer! (Eller i dehydrator om du har).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar