Search this blog

Labels

tirsdag 29. mars 2011

Deilig mellommåltid fra Raw på Norsk

Jeg elsker linsespirer og de er enkle å lage hjemme om du har en spirebakke eller et stort glass og en strømpe. Du kan bruke dem i salater, curry og gryteretter. De smaker litt søtere enn vanlige linser og er litt crunchy.



Ingredienser:
ca. 1 kopp (2,5 dl) linsespirer
1 eple i biter
kanel
søtning (jeg bruker litt sukrin, men det står honning i oppskriften)

Bland alt sammen i en bolle og nyt. Jeg dampkoker linsene litt, selv om det ikke står det i oppskriften. Dette fordi spirer av linser, bønner og annet som ellers må kokes før du spiser det er tryggest å koke.

Spis aldri rå spirer av store bønner (kikerter, soya osv.). Disse er giftige! Vanlige bønnespirer kan spises rå (de av mungbønner som du får kjøpt på butikken), men er lettere fordøyelig om du "skyller" dem i kokende vann, så i kaldt vann.

Ingen kommentarer: