Search this blog

Labels

mandag 14. februar 2011

Linser med provence-urter

Denne enkle oppskriften har jeg funnet opp selv :)

Ingredienser:

ca.1,5 dl linser (jeg brukte du berry linser, men puy eller små grønne/brune linser funker også), gjerne lagt i bløt noen timer (da koker de fortere. Jeg lot mine ligge i bløt over natten, men du må kan droppe det og bare skylle dem)
1 liten rødløk, kuttet i små biter eller skiver
tørket provence urter
urtesalt
olivenolje
vann

Start med å steke løken i litt olivenolje (ha på litt salt) til den begynner å bli blank. Ha i linsene, urter og fyll på med vann så det dekker linsene godt. Sett på lokk og la det stå og putre på svak varme til linsene er møre. Smak til med salt. Dette er godt på brødskiva eller som tilbehør til et stekt egg evt. som pastasaus (tilsett gjerne noen tomater i så fall).


Ingen kommentarer: