Disse er supergode og enkle og raske å lage
Du trenger:
risark (fåes kjøpt på større supermarket eller asiatisk butikk); bløtlegges ca. 1 min og legges til tørk/hvile på et rent håndlkle (legg gjerne håndkle mellom hvert ark, slik at de ikke klistrer seg sammen)
Fyll:
strimlet paprika
avokado i biter
ruccola
ferske urter (jeg bruker koriander og mynte, men persille og thaibasilikum er også godt)
evt. litt vårløk, hakket
litt limesaft
sweet chili saus (jeg lager egen uten sukker, men man kan evt. kjøpe ferdig)
Hjemmelaget sweet chili saus:
1 dl vann
2-3 ts sukrin
2-3 ferske chili, hakket
2 fedd hvitløk hakket
Kok opp vannet og tilsett sukrin, chili og hvitløk. Når sukrinen er smeltet, setter du sausen til avkjøling.
Du trenger:
risark (fåes kjøpt på større supermarket eller asiatisk butikk); bløtlegges ca. 1 min og legges til tørk/hvile på et rent håndlkle (legg gjerne håndkle mellom hvert ark, slik at de ikke klistrer seg sammen)
Fyll:
strimlet paprika
avokado i biter
ruccola
ferske urter (jeg bruker koriander og mynte, men persille og thaibasilikum er også godt)
evt. litt vårløk, hakket
litt limesaft
sweet chili saus (jeg lager egen uten sukker, men man kan evt. kjøpe ferdig)
Bland grønsakene med litt limesaft og sweet chili saus (spar litt til å dyppe dem). Legg litt fyll på et risark og brett sammen to ender, rull den sammen. Lag det antallet du vil ha. Dyppes i sweet chili saus. Yummi! Her er oppskriften min på det:
Hjemmelaget sweet chili saus:
1 dl vann
2-3 ts sukrin
2-3 ferske chili, hakket
2 fedd hvitløk hakket
Kok opp vannet og tilsett sukrin, chili og hvitløk. Når sukrinen er smeltet, setter du sausen til avkjøling.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar