Denne oppskriften er fra Loran Sass' Short-Cut Vegetarian

Dersom du vil lage persillehummus, erstatt rød paprika med en liten bunt hakket persille (og du får en grønn hummus i stedet for rød)
Ingredienser:
1 3/4 kopper kokte kikerter eller en boks med kikerter (økologiske)
1/2 kopp ovnsgrillet rød paprika (du griller dem på 250 grader i ovnen og skreller dem etter de er avkjølt)
3 spiseskjeer tahini (gjerne økologisk)
2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft eller mer (smak til)
1 spiseskje oliven olje
1 stort fedd hvitløk i skiver
2 teskjeer malt koriander
1 teskje cumin frø (jeg brukte malt spisskumin)
1 teskje harissa eller 1/8 teskje cayenne (jeg brukte faktisk 1 tsk cayenne...)
1 teskje salt
Svarte kalamata oliven til pynt
Ha alle ingredienser (unntatt oliven) i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til du får en jevn masse. Du kan ha i litt av kikertvannet eller vann dersom den blir for tjukk. Smak til med evt. mere salt og/eller sitronsaft. Ha over i en bolle og evt. pynt med oliven.
Kan brukes som dipp eller som pålegg. Du kan f.eks smøre det på lefser eller tortillas og servere som tapas.

Dersom du vil lage persillehummus, erstatt rød paprika med en liten bunt hakket persille (og du får en grønn hummus i stedet for rød)
Ingredienser:
1 3/4 kopper kokte kikerter eller en boks med kikerter (økologiske)
1/2 kopp ovnsgrillet rød paprika (du griller dem på 250 grader i ovnen og skreller dem etter de er avkjølt)
3 spiseskjeer tahini (gjerne økologisk)
2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft eller mer (smak til)
1 spiseskje oliven olje
1 stort fedd hvitløk i skiver
2 teskjeer malt koriander
1 teskje cumin frø (jeg brukte malt spisskumin)
1 teskje harissa eller 1/8 teskje cayenne (jeg brukte faktisk 1 tsk cayenne...)
1 teskje salt
Svarte kalamata oliven til pynt
Ha alle ingredienser (unntatt oliven) i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til du får en jevn masse. Du kan ha i litt av kikertvannet eller vann dersom den blir for tjukk. Smak til med evt. mere salt og/eller sitronsaft. Ha over i en bolle og evt. pynt med oliven.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar