Search this blog

Labels

søndag 13. februar 2011

Paprikahummus eller persillehummus

Denne oppskriften er fra Loran Sass' Short-Cut Vegetarian





Dersom du vil lage persillehummus, erstatt rød paprika med en liten bunt hakket persille (og du får en grønn hummus i stedet for rød)


Ingredienser:
1 3/4 kopper kokte kikerter eller en boks med kikerter (økologiske)
1/2 kopp ovnsgrillet rød paprika (du griller dem på 250 grader i ovnen og skreller dem etter de er avkjølt)
3 spiseskjeer tahini (gjerne økologisk)
2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft eller mer (smak til)
1 spiseskje oliven olje
1 stort fedd hvitløk i skiver
2 teskjeer malt koriander
1 teskje cumin frø (jeg brukte malt spisskumin)
1 teskje harissa eller 1/8 teskje cayenne (jeg brukte faktisk 1 tsk cayenne...)
1 teskje salt
Svarte kalamata oliven til pynt

Ha alle ingredienser  (unntatt oliven) i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til du får en jevn masse. Du kan ha i litt av kikertvannet eller vann dersom den blir for tjukk. Smak til med evt. mere salt og/eller sitronsaft. Ha over i en bolle og evt. pynt med oliven.


Kan brukes som dipp eller som pålegg. Du kan f.eks smøre det på lefser eller tortillas og servere som tapas.

Ingen kommentarer: